FELLOWSHIP VOOR MEDISCH DIRECTEUR Met trots kunnen we meedelen dat dr. Lieven Wostyn, medisch directeur AZ Delta, door de Faculteit Law and Criminology is voorgedragen als VUB Fellow. De raad van bestuur van de Vrije Universiteit Brussel heeft in unanimiteit deze aanstelling bekrachtigd.

Dit is een prestigieuze en faculteitsoverschrijdende positie, bedoeld voor experten en leiders die de brug maken tussen de universiteit en de maatschappij en de waarden van de VUB mee uitdragen. Dit mag gezien worden als een expliciete erkenning voor de bijzondere loopbaan van dr. Lieven Wostyn en de vele engagementen over al die jaren heen en in de toekomst. Dr. Wostyn zal verder participeren in het vak Gezondheidsrecht en een nauwere samenwerking met de faculteit geneeskunde en farmacie trachten te realiseren. Namens AZ Delta wensen we dr. Wostyn dan ook uitdrukkelijk te feliciteren met deze erkenning.

LAUREAAT OPLEIDING MANAGEMENT EN LEADERSHIP VOOR ARTSEN Dr. Karin Decaestecker, adjunct-medischdirecteur en kinderarts in AZ Delta is een van de 3 laureaten van de opleiding Management en Leadership voor artsen, een organisatie van Zorgbeleid in samenwerking met KU Leuven en UGent. De opleiding bestond uit 3 modules: fundamenten van ziekenhuismanagement & leiderschap, managementvaardigheden en ten slotte kwaliteit en veiligheidsbeleid. We wensen haar ook proficiat namens AZ Delta.

KINDERPSYCHIATRIE LIAISONTEAM Op pediatrie bestaat de mogelijkheid tot opname van kinderen met acute psychische problemen. Deze opnames worden steeds gepland en lopen van maandag tot en met vrijdag. Het kinderpsychiatrisch liaisonteam beoogt met zijn interventies exploratie van de problematiek en advies inzake vervolghulpverlening. Er is een tweesporenbeleid voor comorbiede somatische problemen in samenwerking met de kinderartsen. Het team bestaat uit een psychiatrisch verpleegkundige, psycholoog, medewerker sociale dienst en kinderpsychiater. Aanmeldingen verlopen via de dienst kinderziekten of kinderpsychiatrie.

ZIEKENHUISSCHOOL AZ DELTA Vanaf 1 september is een ziekenhuisschool in AZ Delta opgestart op de afdelingen kinder –en jeugdpsychiatrie van Twoape in Roeselare. Twoape is een samenwerking tussen AZ Delta Roeselare, het Jan Yperman Ziekenhuis Ieper, Kliniek Sint-Jozef Pittem, Integrale Jeugdhulp en WINGG (West-Vlaams Integrerend Netwerk Geestelijke Gezondheid) om kinderen en jongeren met psychische problemen te behandelen.

Voor de ziekenhuisschool werkt AZ Delta samen met de school Zeelyceum die al langer bestaat in Kliniek Sint-Jozef Pittem. De schooldirecteur van het Zeelyceum wordt waarnemend directeur van de school in AZ Delta. Zowel kinderen uit het lager als uit het secundair onderwijs die op de afdeling verblijven, kunnen er les volgen. Zo wordt de leerachterstand die de jongeren kunnen oplopen door hun verblijf in het ziekenhuis, beperkt. De ziekenhuisschool van AZ Delta beschikt over 4 leerkrachten en een leerlingbegeleider.