2019

September

Week van de Beweging

Zitten is het nieuwe roken en beweging is het medicijn. Op initiatief van de dienst orthopedie van AZ Delta slaan verschillende partners uit Roeselare en omstreken daarom de handen in elkaar. Samen met ARhus, Sport#VANRSL, KOERS, VIVES en Howest, organiseert AZ Delta van dinsdag 24 september tot en met zondag 29 september de 3de editie van ‘Week van de Beweging’. Tijdens deze week vinden verschillende gratis activiteiten rond sport en beweging plaats voor het hele gezin.

Om het officiële startschot van deze week te geven testten alle partners een fietssysteem met hartslagmeter uit, dat in die week ook beschikbaar was voor het grote publiek.

Johan Hellings, CEO van AZ Delta, Yves Rosseel, algemeen directeur van ARhus, schepen voor sport José Debels, Dieter Maes, opleidingshoofd opleiding verpleegkunde VIVES en Lode De Geyter, algemeen directeur Howest, trokken hun sportiefste outfit aan. Tijdens een fietstochtje op de rollen, konden we live volgen wie zijn hartslag het best onder controle heeft en bij wie hij de hoogte in ging.

Tijdens deze week gaven de orthopedisten ook opnieuw boeiende livesurgerysessies voor de mensen uit het werkveld en ging ook het symposium ‘Samen naar de top’ door met boeiende sprekers als o.a. Olympisch tienkamper Hans van Alphen en Belgisch expeditieklimmer Wim Smets.

Foto: Joke Couvreur

Grootscheepse brandweeroefening Rumbeke

De brandweer van zone Midwest houdt een grote brandweeroefening op campus Rumbeke. De korpsen van Roeselare, Izegem en Staden nemen deel aan de oefening met een 20-tal brandweerwagens, waaronder een ladderwagen van 25 meter. Een kleine 100 leden van de brandweer zijn op post voor de oefening.

De oefening bestond uit 4 opdrachten. Volgens het scenario was er eerst een brand in de kelder, die moest worden geblust. Een tweede opdracht was het verzekeren van de watertoevoer vanuit het wachtbekken aan de achterzijde van het ziekenhuis. Daarna was er rookontwikkeling op het dak met een slachtoffer. En vervolgens werd nog een tweede brandhaard gemeld in de kelder.

De bedoeling was vooral de radiocommunicatie te testen, de bereikbaarheid van het dak en de toegang tot de blusvijver. Daarnaast was het een kennismaking voor de brandweer met het terrein en wou de brandweer de commandovoering met meerdere korpsen uittesten.

1000ste baby in Roeselare

Heugelijk nieuws op onze campus Brugsesteenweg in Roeselare. De 1000ste baby van dit jaar werd er geboren op 16 september om 2u49.

Het meisje heet Lio Dewilde en is het eerste kindje voor trotse ouders Delphine Verbeke en Jorgo Dewilde. Lio weegt 3485 gram en meet 50cm. Het was een vlotte bevalling en iedereen stelt het goed. We wensen hen veel geluk toe!

Zo mogen zorgverleners omwille van de hygiëne geen armbanden, ringen en horloges dragen. Nagellak of kunstnagels zijn niet toegelaten en de nagels moeten verzorgd en kort geknipt zijn. AZ Delta haalde hiervoor 90 procent bij de meting van zorg. Meer info op de overheidswebsite zorgkwaliteit.be

Op de foto zien van links naar rechts: Lieselotte Declercq (hoofd neonatologie) Mieke Delameilleure (assistente gynaecologie, die bij de bevalling aanwezig was), de ouders Delphine Verbeke en Jorgo Dewilde met baby Lio en Liesbeth Devrome (hoofd verlosafdeling).