PSYCHOGERIATRIE VOLLEDIG OPERATIONEEL De afdeling psychogeriatrie is sinds 23 augustus helemaal operationeel. In januari startte de afdeling op met 8 beschikbare bedden. Ondertussen is de capaciteit verhoogd naar 20 bedden in totaal.

De afdeling psychogeriatrie draagt zorg voor de fysiek en psychisch kwetsbare ouderen. Op de afdeling werken geriater en ouderenpsychiater nauw samen om ouderen met psychische moeilijkheden goed op te vangen. Na de verhuis van de palliatieve afdeling eind juni, kon de afdeling verder uitbreiden.

AANSTELLING VOORZITTER TRIAZ Het bestuursorgaan van TRIaz vzw, het ziekenhuisnetwerk van het Jan Yperman Ziekenhuis, het Sint-Andriesziekenhuis en AZ Delta, heeft Franky Depickere aangesteld als onafhankelijk bestuurder en voorzitter. Franky Depickere is gedelegeerd bestuurder van Cera CV – KBC Ancora NV en heeft een brede, internationale bestuurservaring in de bank- en verzekeringswereld en de bedrijfswereld. Hij is ook voorzitter van de ngo Trias, een internationale ontwikkelingsorganisatie.

START ZIEKENHUISSCHOOL AZ DELTA Vanaf 1 september start een ziekenhuisschool in AZ Delta op de afdelingen kinder –en jeugdpsychiatrie van Twoape in Roeselare. Twoape is een samenwerking tussen AZ Delta Roeselare, het Jan Yperman Ziekenhuis Ieper, Kliniek Sint-Jozef Pittem, Integrale Jeugdhulp en WINGG (West-Vlaams Integrerend Netwerk Geestelijke Gezondheid) om kinderen en jongeren met psychische problemen te behandelen. Zowel kinderen uit het lager als uit het secundair onderwijs die op de afdeling verblijven, kunnen er les volgen: ofwel 1 tot 2 lesuren individueel of met maximum 3 leerlingen in groep. Voor de ziekenhuisschool werkt AZ Delta samen met de school Zeelyceum die al langer bestaat in Kliniek Sint-Jozef Pittem.