De nieuwe normaal-modus

De vakantie is voorbij. Hopelijk hebt u ervan kunnen genieten. Zonder te overdrijven kunnen we zeggen dat het een vakantie was in de ‘nieuwe normaal-modus’.

Het najaar kondigt zich aan. Heel wat projecten staan op til voor AZ Delta: onder andere het masterplan van campus Rembert Torhout met de VIPA-subsidiëring, het regionaal zorgstrategisch plan met overleg binnen en buiten het netwerk en de eerstelijnszones, heel wat projecten binnen de geestelijke gezondheidszorg (waaronder de liaison kinderpsychiatrie, in samenwerking met Sint-Andriesziekenhuis Tielt en Jan Yperman Ziekenhuis en kliniek Sint-Jozef Pittem), de verdere realisatie van het zorgcentrum na seksueel geweld (officiële opening op internationale vrouwendag) en de huisartsenwachtpost in Rumbeke, het congres over innovatie in RADar.

Het team kwaliteit onder leiding van Karin Decaestecker werkt hard verder aan de kwaliteitsverbetering en veiligheid voor patiënten. Louis Van Slambrouck, verpleegkundige en stafmedewerker kwaliteit, werd terecht genomineerd voor de Shared Patient Experience Award met het project: “Unieke mensen verdienen warme zorg”.

Na harde COVID-tijden wordt het overleg met de drie huisartsenkringen opnieuw opgestart. Op 2 september startten ook de flashavonden voor huisartsen weer op.

Intussen haalde AZ Delta het project ADAM binnen bij VLAIO. Een project, waarover meer in dit nummer, met ontwikkeling van artificiële intelligentie bij coronaire pathologie en longkanker. De opleiding Health Care Management is gestart op 4 september 2021 met meer dan 20 inschrijvingen.

Dus heel wat in onze mars voor een boeiend najaar, hopelijk zonder teveel COVID-19 perikelen.

Veel leesgenot. Dr. Lieven Wostyn Medisch directeur AZ Delta

Inhoudstafel

Nieuwe locatie palliatieve eenheid

De uitdaging, een zorgstrategisch plan

Studies robotchirurgie

Groeiende COVID-inzichten

Onderzoek: screenen op COVID met EKG

Nieuwe behandelingen prostaatvergroting

Zorgpad osteoporose

Opstart ADAM-project

De link tussen kwaliteit en ethiek

Nieuwe artsen